Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ДОБРАТА новина
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 13, 14, 15
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Фен Клуб ЕТЪР Форуми -> Разни разни
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
violaguster
към алея на славата
към алея на славата


Регистриран на: 09 Апр 2005
Мнения: 4913
Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Сеп 03, 2012 10:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Бивш полицай убил красивата Мария заради любовна афера
Михаил Менашки е главният заподозрян за кървавата драма в Слънчев бряг
Александра Василева, 3 сеп 2012 17:41
410


Убитата Мария. Снимка: Facebook
Бившият полицай от РПУ-Несебър Михаил Менашки е задържан като предполагаемият убиец на 30-годишната Мария Златанова от Самоков. По-всяка вероятност убийството, което потресе тази сутрин Слънчев бряг, е заради несподелена любов и ревност.

Според запознати Мария и Михаил са имали краткотрайна връзка преди време. Красавицата обаче не страдала от липса на ухажори и скоро сложила край на отношенията с бившия полицай.

Влюбеният мъж неколкократно я молел да се съберат отново. Отговорът на Мария обаче винаги бил отрицателен.

Близки на убитата разкриват, че от известно време тя имала връзка с 18-годишния Симеон Куминков, също ранен в нападението. Момчето било дете на богати родители и футболист в местен футболен отбор.

Още по темата
Има задържан за убийството на управителката в Слънчев бряг
3 сеп 2012 14:4593
30-годишна от Самоков е убитата жена в Слънчев бряг
3 сеп 2012 11:31115

В нощта на убийството той имал намерение да закара приятелката си до квартирата. Точно се качвали в колата му „Ауди Q7”, паркирана пред хотел „Гларус”, където Мария била управителка на бара, когато от храстите изскочил мъж. Той нападнал жената и я намушкал няколко пъти с нож в дясната половина на тялото. Симеон се опитал да помогне, но също бил ранено в дясната ръка.

Няколко часа след нападението приятели на убитата Мария казаха, че са знаели кой е нападателят. Малко по-късно от полицията в Бургас потвърдиха информацията, че това е техен бивш служител, отстранен дисциплинарно заради продажба на фалшиви винетки.

Преди две седмици, по време на кастинг за сериала „Под прикритие”, Михаил Менашки е бил сред записаните за участие като статист. По ирония на съдбата днес той стана известен, но не в измислен криминален сценарий, а като главен герой в реална кървава драма.

_________________
Един ГРАД , Един ОТБОР , Една ЦЕЛ - ЕТЪР ЗАВИНАГИ !!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
violaguster
към алея на славата
към алея на славата


Регистриран на: 09 Апр 2005
Мнения: 4913
Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Яну 06, 2013 6:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
20:29
19.04.11
Икономичните крушки пускат отрови
автор(и): Ваня Енчева, Берлин, прочитания: 11127, коментари: 18

Разследване на обществената телевизия А Ер Де изправи на нокти потребителите в Германия - доказа, че енергоспестяващите крушки излъчват канцерогенен фенол, докато светят. До 2016 г. в целия ЕС икономичните лампи трябва да заменят изцяло крушките с нажежаема жичка.

А Ер Де нае експерти, които изследваха лампите на 5 водещи германски производители и при всички установиха отделяне на фенол във вредни концентрации. Производителите не отричат за фенола, но казват, че съдържанието му не е опасно за здравето.

Всички икономични елкрушки, които се предлагат на пазара, са канцерогенни. Те съдържат и отделят фенол и други вредни съставки, които са крайно опасни за здравето и могат да причинят злокачествени заболявания. Подробен репортаж по темата излъчи в понеделник вечерта германската обществена телевизия А Ер Де и хвърли населението в паника.

Заради икономия на енергия компактните луминесцентни крушки бяха наложени през 2009 г. с директива на ЕК и задължително сменят традиционните с нажежаема жичка във всички страни членки на съюза. Вече е забранено производството на обикновените крушки от 100, 75 и 60 вата, а до 2012 г. трябва да изчезнат и 40-ватовите.

Експерти на берлинска сертифицирана лаборатория са изследвали новите икономични крушки на пет реномирани германски фирми. При всички е доказано, че при включването им отделят коктейл от отровни изпарения, предимно канцерогенния фенол.

Историята тръгва от пенсионер, работил в корабостроителница. Той установил, че когато запали лампите, в жилището се понася специфичен мирис на фенол, познат му от работното място. Там при задължително ползване на маски се обработвали външните стени на плавателните съдове с лак, съдържащ опасния компонент. Немецът бил тревога и от Службата за защита на потребителите възложили анализ на специализирана лаборатория.

“Крайно обезпокоително е, че в работен режим всички анализирани икономични крушки отделят фенол и други канцерогенни съставки, и то в опасна за здравето концентрация”, категоричен е участвалият в експертизата Петер Браун, експерт по отделяне на вредни вещества в затворени помещения. Специалистът препоръчва в никакъв случай да не се използват подобни крушки в непосредствена близост до човека - в настолни и нощни лампи.

Производителите на въпросните крушки признават за съдържанието на вредни вещества, но според тях количеството било минимално и не представлявало заплаха за човешкото здраве.

Досега беше известно, че наложените от Брюксел икономични крушки съдържат отровния живак, за което “Труд” многократно писа. Но докато живакът става опасен едва при счупването на крушката, фенолът и останалите вредни пари се отделят постоянно при включено осветление.

При счупване на енергоспестяваща крушка заради живачното съдържание прозорецът на стаята трябва да се отвори широко, а хора и животни да напуснат помещението поне за 15 минути, съветват експерти. Почистването трябва да става само ръчно, с използване на ръкавици, като останките се събират с тиксо или мокра кърпа.

В България не се произвеждат икономични крушки, цялото количество на пазара е от внос.

_________________
Един ГРАД , Един ОТБОР , Една ЦЕЛ - ЕТЪР ЗАВИНАГИ !!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
borismorev
титуляр
титуляр


Регистриран на: 17 Апр 2007
Мнения: 657
Местожителство: Париж(Франция)

МнениеПуснато на: Пон Яну 07, 2013 7:48 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Крайно ми е съмнително това твърдение, никога не ми е замирисвало на каквото и да е като пусна енергоспестяваща крушка. А у дома имаме такива от над 15 години.
_________________
С Етър и на край света!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
violaguster
към алея на славата
към алея на славата


Регистриран на: 09 Апр 2005
Мнения: 4913
Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Яну 08, 2013 6:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Внимание – потулените истини за хлебната мая!

March 10, 2012
By Martina Ivanova
Темата за хлебната мая и скрития и забравен убиец в нея ме потресе първия път, когато попаднах на нея. Тъй като няма нужда да откривам на ново топлата вода, директно реферирам към чудесния материал, над който са се потрудили приятелите ни от recipemagician.com. За пътя към суровоядството те ни разказаха в интервюто на Вери, споменавала съм ги и в други материали, свързани със здравословното хранене, а на сайта им ежедневно намирам вкусни вдъхновения. Не е много лесно да се намери достоверна информация, която да бъде проверена от няколко различни източника, сортирана и представена в удобна за вас читателите форма. Затова пре-публикувам статията от recipemagician.com.

Нашите прадеди са казвали: “Хлябът е дар Божи”. Но със сигурност не са месили тестото си с термофилни дрожди. Този вид набухвател се е появил още преди войната. Учени, занимаващи се със изучаването на този въпрос са попаднали на документи от Хитлериска Германия в Ленинската библиотека, където се споменава, че тези бактерии са се отглеждали върху човешки кости и ако Германия не успее да превземе Русия, тогава тя ще бъде унищожена от този вид мая. Както винаги става в секретните документи на учените, е било забранено да се публикува информация за оригиналния документ, както и те да бъдат фотокопирани. Още на другия ден документите са изчезнали, а информацията е била засекретена и класифицирана…

И така, ако термофилните дрожди са се появили наскоро, то с какво се е приготвял квасният хляб в дълбоката древност и преди това? Добре познатите селски закваски са се приготвяли от ръжено брашно, овес, ечемик и пщеница. И до наши дни се е съхранила традицията в много селца, изолирани от съвременното кулинарно влияние. Именно тези видове природни закваски обогатявали организма с органични киселини, витамини, минерални вещества, ферменти, пектинови вещества и биостимулатори.

Изпичането на хляба в народната кухня е бил своеобразен ритуал. Тайната рецепта на неговото приготвяне се е предавала от поколение на поколение. На практика всяко семейство е имало своя рецепта за хляба насъщни. Обикновено се е пекло хляб веднъж на седмица, за което са били използвани различни живи закваски: ръжена, овесена, ечемичена и т.н. Макар хляба да е бил по-груб, използването на пълнозърнести и неизбелвани брашна е способствало съхраняването на всички полезни вещества, съдържащи се в зърнените култури. А при изпичането му в традиционните руски пещи хляба е имал незабравим вкус и аромат. Такъв хляб не е мухлясвал с месеци и дори години.

Но ето че вече няколко десетилетия хлябът се пече по друг начин. Използват се за това не природни закваски а изкуствено създадени за целта термофилни дрожди (захаромицети). Технологията на завъждането им може да се нарече направо чудовищна и неприродна. Производството на хлебните дрожди се основава на размножаването им в течни хранителни среди. За целта меласата се разрежда с вода, обработва се с хлорна вар, окислява се със сярна киселина и т.н. Странни методи, трябва да си признаем, се използват за приготвянето на хранителен продукт, още повече когато в природата си съществува естествена закваска от полезни дрожди като хмелевите и др.

Отдавна вече е забравена тревогата на учените от цял свят. Разкрити са механизмите на негативното въздействие на термофилните дрожди. Нека да се опитаме да внесем яснота какво представляват тези дрожди-захаромицети и каква роля играят те във влошаването на здравето на консуматорите на продукти, които ги съдържат.

Дрождите-захаромицети (термофилни дрожди), които се използват в спиртоварната промишленост, биреното производство и хлебопекарството не могат да се срещнат в природни условия. За голямо съжаление захаромицетите са много по-устойчиви от клетките на тъканите. Те не се разрушават нито в процеса на приготвяне, нито от слюнката и стомашните сокове в организма. Дрождите клетко-убийци унищожават чувствителните и по-малко защитени клетки на организма чрез отделяне на отровни вещества с малка молекулярна маса.

Токсичният белтък действа на плазмените мембрани, увеличавайки тяхната проницаемост към патогенни микроорганизми и вируси. Дрождите попадат първоначално в клетките на хранопровода, след което и в кръвта. Попаднали в благоприятна среда, те се размножават в геометрична прогресия и позволяват на патогенната микрофлора активно да живее и да се размножава, тровейки нормалната такава, благодарение на която в стомаха могат се изработват витамини от групата B и незаменими аминокиселини при правилно хранене. Под въздействието на хлебните дрожди по най-груб начин се нарушава дейността на всички органи на храносмилането: стомаха, задстомашната жлеза, жлъчката, черния дроб и червата.

Стените на човешкия стомах са покрити със специфична лигавица, която е устойчива към киселините, използвани за преработката на храната. Обаче, ако човек злоупотребява с консумацията на кулинарни продукти, съдържащи хлебни дрожди и киселинообразуващи храни, тогава стомаха не може дълго да се противопоставя на този тормоз. Едно такова изгаряне на стените ще доведе до образуването на гастрит (прерастващ в язва), което ще доведе до силен дискомфорт в коремната област и нарушено храносмилане.

Консумацията на продукти, съдържащи термофилни дрожди, способства образуването на твърди съединения, които на по-късен етап се превръщат в камъни в бъбреците, жлъчката, черния дроб и задстомашната жлеза (панкреас). В стомаха нарастват процесите на гниене, в следствие на което се развива патогенна микрофлора, травмираща ресничните ивици. Забавя се изхвърлянето на токсичните маси от организма, образуват се газови джобове, където се залежават твърди образования (камъни). Постепенно те нарастват в слузести и подслузести слоеве на стомаха. Секретите на храносмилателните органи загубват своята защитна функция и снижават храносмилането. Усвояването и синтезирането на витамини е в недостатъчни количества, нарушава се усвояването на микроелементи в необходимите количества (най-важния от които е калция.)

Съвременната медицина с огромно съжаление отбелязва критично понижаване на нивото на калций в кръвта на децата. Ако по-рано той е бил 9-12 единици (в нормалните граници), то сега той не достига и 3 единици! Патогенните микроорганизми проникват чрез стените на стомаха и попадат в кръвоносните съдове. Микробната, гъбична, вирусна и паразитна флора лесно се внедрява в организма. Нарушават се обменните процеси на клетъчно ниво. Изменя се биохимичният състав на кръвта. В плазмата на кръвта се появява своеобразна тиня. Забавя се движението на кръвта по кръвоносните съдове, образуват се микротромби. Износва се лимфната система. Нервните тъкани претърпяват всевъзможни дистрофични изменения.

Още едно сериозно заболяване – ацидоза (нарушение на киселинно-алкалния баланс). Нараства умората, раздразнителността, появява се бърза физическа и умствена умора, гадене, парене в гърлото, сив налеп по езика, гастрит, тъмни кръгове под очите, болки в мускулите и загубата на тяхната еластичност (в следствие на повишената киселинност). Организмът се бори с ацидозата, губейки огромни количества енергия за възстановяване на баланса за сметка на собствените нужди. При такъв опит за възстановяване организмът започва масово разграждане на редица жизненоважни елементи – калций, магнезий, желязо, калий, натрий. Изземването на тези минерални елементи от костите на човека неизбежно води до тяхната болезнена чупливост, която се явява една от главните причини за остеопороза в произволна възраст.

Естествено всички по-горе споменати промени водят и до анатомични нарушения. При нормално функциониране на организма сърцето, белите дробове и всички по-ниско разположени органи получават мощен масов енергиен стимул от диафрагмата, която се явява главния дихателен мускул, издигащ се до 4то и 5то ребро. При развитието на дрождите в стомаха диафрагмата променя своя ход и не достига до нормалния си ход, тъй като заема принудителна друга позиция в следствие на надутия стомах. Сърцето се разполага хоризонтално, долните дялове на белите дробове и всички органи на храносмилането са силно притиснати от стомаха, който постепенно се деформира под влиянието на газообразуването. Не са редки случаите, в които жлъчката излиза от своето “легло” и дори изменя формата си. В нормално състояние диафрагмата извършва колебливи движения, способстващи появата на всмукващо налягане в гръдния кош, което притяга кръвта от долните и горните крайници, главата за да може тя да се пречисти в белите дробове. При ограничаване на нормалното функциониране на диафрагмата се намалява и ефективността на този процес на пречистване.

Всичко това довежда до подуване на долните крайници, малкия таз, главата и довежда в крайна сметка към варикозно разширяване на вените, тромбообразования, трофически язви и понижаване на имунитета.

Интересен и достоен за внимание опит е провел френският учен Етиен Волф. Той в продължение на 37 месеца е култивирал злокачествен тумор в епруветка с разтвор, в който се е съдържал екстракт от хлебни ферментиращи дрожди. В същото време 16 месеца е култивирал при същите условия стомашно-туморни клетки. В резултат на този експеримент е станало ясно, че в такъв разтвор размерът на тумора се е удвоявал и утроявал в течение на една седмица. Обаче, ако от средата се премахнел екстракта от хлебните дрожди, туморните клетки умирали. От там бил и направен извода, че в бактериалния екстракт се съдържа вещество, стимулиращо растежа им.

Не бива да се пренебрегва и отовора на въпроса: “Къде изчезна пълнозърнестото брашно, от което са пекли хляб нашите деди?”. Само пълнозърнестите брашна съдържат витамини от групата B, микро- и макроелементи, както и зародиш, който има фантастични лечебни свойства. Рафинираното брашно не съдържа зародиша и обвивката на зърното. Тези природни “лечители” се заменят с всевъзможни хранителни добавки и изкуствено синтезирани техни подобия, които никога няма да успеят да изпълнят това, което е създадено от самата природа в процеса на милиони години еволюция.

Рафинираното брашно се превръща в слузообразуващ продукт, който се натрупва на дъното на стомаха и затлачва нашия организъм. Рафинирането е скъп и необратим процес, при което се убива живата сила на зърното. Рафинирането на брашното е измислено единствено, за да се удължи неговия срок на съхранение. Пълнозърнестото брашно не може да се съхранява толкова дълго. Съхраняването на брашно изобщо не е наложително, тъй като много по-лесно, евтино и ефективно е да се съхранява зърното, което при нужда да се смели.

За да се възстанови здравето на идните поколения, трябва да се върнем към изпичането на хляб с помощта на естествени природни дрожди. Хлябът с хмелна закваска съдържа всички необходими аминокиселини, въглероди, витамини B1, B7, PP; минерални вещества: натриеви соли, калий, фосфор, желязо, калций, както и микроелементи: злато, кобалт, мед, които участват в образуването на уникални дихателни ферменти.

Хлябът с хмелна закваска активно извлича от панкреаса, черния дроб и жлъчката ферментите и другите необходими за пълноценното храносмилане вещества, подобряващи моториката на стомаха. Човек, употребяващ такъв хляб се зарежда с енергия, престава да боледува от простудни заболявания и грипове, възстановява си деформираната осанка и имунитета.

Все повече и повече хората осъзнават грешката на поколенията да игнорират старите рецепти за сметка на новата мода и се завръщат към традиционния вкусен и благоухаен домашен хляб от пълнозърнести брашна и природни закваски. В заключение искаме да се върнем към поговорката: “Всичко ново е добре забравено старо!” – с това може да се обясни защо в наши дни черния хляб, пълнозърнестите брашна и техните производни са доста по-скъпи от белия хляб, белите теста и всички останали кулинарни творения, съдържащи хлебни дрожди, независимо от факта, че за рафинирането на брашното вече са били направени редица разходи.

Не е никак трудно да си набавим зърно (най-добре е ако то е био), да си го смелим в домашни условия, да си приготвим домашна закваска и да си изпечете (ако консумирате) хляб. А ако не Ви се занимава, можете да погледнете тук за алтернативни предложения за различни видове крекери и сурови сушени пълнозърнести хлябове и теста.

Тази статия не е “скалъпена” от екипа а се явява превод от руски. Оригиналната статия можете да прочетете тук.

Бъдете здрави и ако все още Ви е трудно да се откажете от хляба, поне се опитайте да си го печете в къщи с домашни закваски. Така ще можете винаги да имате прясно изпечен хляб и да сте наясно какво се съдържа в него.

Ако тази публикация ви допада, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодаря ви!

_________________
Един ГРАД , Един ОТБОР , Една ЦЕЛ - ЕТЪР ЗАВИНАГИ !!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
violaguster
към алея на славата
към алея на славата


Регистриран на: 09 Апр 2005
Мнения: 4913
Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Яну 30, 2013 9:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
12 години затвор за изверг, убил жена си
Ганчо Маринов направил пълни самопризнания
Александра Василева, 29 яну 2013 19:00
72


Осъденият Ганчо Маринов. Снимка: Dnes.bg
Бургаският окръжен съд даде 12 години затвор при първоначален строг режим на Ганчо Мариновю за това, че е убил по особено жесток начин трудноподвижната си половинка Кристина Димитрова, от която има син на една годинка.

Делото приключи за един ден, тъй като обвиняемият се призна за виновен и поиска съкратена процедура. Така по закон съдът трябва да му определи до 1/3 от определеното наказание.

Трагедията се разигра миналата година на 4 август. Около 18:30 ч. 43-годишният Ганчо Маринов се прибрал у дома солидно почерпен. Още от вратата той започнал да крещи на 33-годишната Кристина, с която живеел на семейни начала. Първоначално мъжът започнал да удря жена си през лицето с шамари. Постепенно обаче агресията му се разпалила и той започнал да я удря с юмруци. Жената не можела да се защитава, тъй като била инвалид. Увреждането тя получила преди време от мъжа си, след като в яда си един ден той я ударил с брадва по крака. Тогава жената била бременна с общия им син.

И макар този път насилникът да не си помагал с остри предмети, ударите му били толкова силни, че съборил беззащитната Кристина на земята. Това обаче не омилостивило пияния мъж. Той продължил да я рита жестоко в корема и по цялото тяло, докато нещастната жена крещяла за помощ.

В този момент покрай къщата им, която се намира в края на гр. Българово, минал чичото на Ганчо. Той чул виковете, но не посмял да влезе. Възрастният човек знаел, че племенникът му, често „раздава справедливост” над жена си по този начин. Самият той бил изпитвал върху гръба си агресията на Ганчо, затова подминал с надеждата, че скоро всичко ще утихне.

И то утихнало. Останала без сили, Кристина вече не можела да се съпротивлява. Нямала и глас да вика за помощ. Скоро настъпила и смъртта.

Тогава, към 22:20 ч., Маринов се обадил на бърза помощ. Навярно уплашен, че ще го закопчаят веднага, ако жена му умре, агресивният мъж обяснил на лекарите, че не живее в къщата, а само наминавал да види как е Кристина.

Разказал, че я видял в безпомощтно състояние на двора и веднага сигнализирал. Дори разиграл сценката на разстроен и ядосан близък, който ще търси мъст за стореното.

По-късно обаче пред разследващите той си признал всичко. В показанията си Маринов посочва, че не е искал да се стига до смърт, а само да сплаши Кристина, както се е случвало много пъти преди това.

„Не исках да я убивам, а само да я набия”, заяви и днес пред съда обвиняемият. За да смекчи вината си, той е подал и молба за признаване на сина си Георги, който от раждането си е настанен в Дом за медико-социални грижи в Бургас. От социалната институция търсят настойник за детето, което през април ще навърши две годинки. Тъй като засега такъв няма, пред съда в тази роля се яви директорката на Дома Пепа Ралчева. Тя помоли магистратите да определят за малкия кръвнина от 70 хил. лв. Искане, което беше прието.

Подсъдимият ще трябва да плати обезщетение от по 5000 лв. и за родителите на загиналата Кристина - Иванка и Петко Димитрови. Първоначално майката и бащата, които нямаха адвокат и се представляваха сами, поискаха от съда 100 хил. лв. Близките обаче не успяха да се обосноват защо настояват за тази сума. “Искам тези пари, защото съм й майка.”, беше основният мотив на Иванка Димитрова. На въпрос от страна на съда какви са били отношенията с дъщеря й, жената отговори, че не са били много близки, не са си и помагали много, но тя като родител я е обичала.

Решението на окръжните магистрати може да бъде обжалвано в срок от 15 дни пред Апелативния съд в Бургас.

_________________
Един ГРАД , Един ОТБОР , Една ЦЕЛ - ЕТЪР ЗАВИНАГИ !!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
violaguster
към алея на славата
към алея на славата


Регистриран на: 09 Апр 2005
Мнения: 4913
Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Фев 08, 2013 7:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Два тира смачкаха микробус край Килифарево
Един е загинал, уточнява се дали има втора жертва
8 фев 2013 18:04
14


Микробусът е силно смачкан. Снимка: БулФото
Един човек загина при тежка катастрофа край Килифарево, проверява се дали има втора жертва, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР-Велико Търново Мариана Христова, цитирана от „Фокус“.

Пътният инцидент е станал около 16.00 часа днес между два тира и микробус. Турски тежкотоварен автомобил се движил в посока от Гурково към Велико Търново.

След него пътувал микробусът, а след това тир с пловдивска регистрация. Турският тир спрял внезапно, след него спрял и микробусът, но следващият тежкотоварен автомобил не успял да спре навреме и ударил микробуса, който се врязъл в предния ТИР.

Микробусът е силно смачкан и по тази причина не е ясно има ли още загинали.

Участъкът в района на катастрофата е затворен за движение. Леките моторни превозни средства се пренасочват през прохода „Шипка“, а товарните МПС изчакват на паркинг до разчистване на пътя.

_________________
Един ГРАД , Един ОТБОР , Една ЦЕЛ - ЕТЪР ЗАВИНАГИ !!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
violaguster
към алея на славата
към алея на славата


Регистриран на: 09 Апр 2005
Мнения: 4913
Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Чет Мар 07, 2013 9:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Аспартам
5.0 от 10 Гласа



Най-новото
Круши Наши
Дрян
Червеното месо не е вредно, а полезно
Стриди и кървавица за ясна мисъл
Сгъстители и стабилизатори са в основата на идеалното печиво
Подправките, които правят картофите неустоими
Как се прави маслено тесто
Различни сокове помагат при различни заболявания
Най-добрите храни за пречистване на организма

Аспартамът е изкуствен подсладител, използван като хранителна добавка за заместител на захарта. Той спада към синтетичните подсладители, като не може да се усвои от организма, за разлика например от глюкозата. Подсладители, като сорбитол, манитол, ксилитол и хидрогениран глюкозен сироп, имат почти еднаква калорична стойност като рафинирана захар и я заменят в много пакетирани храни, но те не се абсорбират лесно от организма.

Аспартамът е нискокалоричен NutraSweet с търговска цел, употребяван масово в хранително-вкусовата индустрия за подслаждане на всевъзможни видове изделия. Сред другите наименования на аспартама са: Saccharin, Equal, Nutrasweet, Monsanto, Searle, Equal Measure, Spoonful, Canderal (E951).

За хората, които имат диабет или просто не желаят да поглъщат излишни калории, аспартамът е като вид решение, когато искат да подсладят кафето или чая си. Съществуват вече огромен брой изследвания, които доказват вредата от употребата на аспартам и още повече противници на този изкуствен подсладител, който често бива определян като „бяла смърт”, „сладката смърт”, „бавната смърт”, „сладък убиец” и т.н.

От другата страна на барикадата стоят производителите и фирмите, които влагат аспартам в своята продукция и финансираните от тях изследвания на различни институти, които не отчитат вреда от толкова минимални количества аспартам, влаган в продуктите. В отговор противниците отвръщат, че аспартамът не бива дори да се нарича хранителна добавка и да се употребява изобщо от хора. Той не е естествено продукт, не подобрява диетата на човек и не е безопасен на никой.

Яростните врагове на подсладителя аспартам са категорични, че той неправилно е одобрен от Здравната федерация на САЩ по храните и лекарствата (FDA), клон на Канада за защита на здравето, Световната здравна организация (СЗО), както и над 100 други регулаторни организации. Доказано е, че аспартамът в течности се превръща във формалдехит при размразяване и е пагубен именно за диабетици.



Самото натравяне с аспартам и вредата от него се проявява постепенно, като вторичните продукти на аспартама се наслагват във тлъстините на тялото. Не са малко и клиничните случай на различни неразположения и заболявания, причинени от аспартам. Всъщност аспартамът причинява имитиране на определена болест, затова и лекарите доста често не могат да поставят правилна диагноза. Смята се, че консумацията на аспартам и вредата, която той нанася на тялото е необратима.

Аспартамът, който е около 200 пъти по-сладък от захарта, е открит случайно през 1965 г. от Джим Шлатер, работещ във фармацевтичната Компания "Сърл", който се опитвал да открие нови методи за лечение на стомашни язви и по-специално конкретно лекарство срещу язва. Неволно, докато прави опитите си, той излива извън епруветките вещество и установява неговия сладък вкус. Този синтетичен подсладител е направен от две аминокиселини: фенилаланин и аспарагинова киселина.

През 1980 г. Public Board of Inquiry единодушно гласува да спре употребата на аспартам.

С идването обаче на власт на Роналд Рейгън, директорът на Агенцията за храните и лекарствата Артър Хейс дава зелена светлина на употребата на подсладителя. В следващите години следва сложна мрежа от политически и лобистки манипулации, в резултат на което аспартамът се превръща в любимец на хранително-вкусовата промишленост и завладява световния пазар.

Състав на аспартама

В българската Наредба 8 за изискванията към използване на добавки в храните, аспартамът е разрешен в концентрации до 6000 mg/kg и максималното количество е 600 mg/l в безалкохолни напитки на база вода и ароматизирани, нискоенергийни или без прибавена захар, млека и млечни напитки или плодови, нискоенергийни или без прибавена захар.

В състава на аспартам се съдържат аспаргинова киселина, фенилаланин и нищожни количества метанол, който е сам по себе си отровен в по-големи количества (няколко десетки до стотици грамове). Съставките в аспартама са в съотношение около 50% фенилаланин 40% аспергинова киселина и 10% метанол.

Аспарагинова киселина е естествена и несъществена аминокиселина. Сред функциите й е създаването на нова ДНК, и невротрансмитер в мозъка. Природата е измислила така нашите тела, че те да могат да контролират количеството на аспарагинова киселина в себе си. Ако има излишък на аспарагинова киселина, тялото я превръща в енергия, а при недостиг – то си я създава.

Фенилаланинът е есенциална аминокиселина, която действа като стимулатор за синтеза на тирозин и невротрансмитери. За да се синтезира фенилаланин тирозин са нужни специфичен ензим. Метанолът от своя страна е алкохол и отровен в по-големи количества. В аспартама този алкохол е доста малко и не се счита за опасно количество. Има твърдения, че повече метанол има в доматения сок, отколкото в една диетична газирана напитка.



Къде се съдържа аспартам

Аспартамът се използва в огромен брой продукти на пазара. Всичко, което е с етикет „light” на практика е с добавен аспартам. Дори дъвките, които са любими на децата ни, са подсладени с аспартам. Подсладителят е широко използван в приготвянето на много газирани напитки и плодови сокове, сладкарски изделия и дори някои бисквити и продукти от диетичните щандове.

Например в една бутилка обикновен доматен сок може да има око 0.085 г аспартам. В диетичните безалкохолни напитки съдържанието му е около 0.024 грама, а в някои от плодовите сокове дори и по-малко. В момента аспартам се добавя в повече от 6000 хранителни продукта и напитки, и се продава в почти 100 страни.

Преди около 22 години Нутрасуит подписва споразумение с водещите компании на газирани напитки и до днес техните продукти се произвеждат с този подсладител. Ироничен е фактът, че аспартамът е вреден най-много при хора с диабет, а се влага в най-големи количества при диетичните продукти.

Вреди от аспартам

Смята се, че аспартамът може да причини 92 болести, включително и смърт, в най-редките случаи. Шокиращо е, че има дори и един случай на смърт, причинена от редовната консумация на храни с аспартам. Че аспартамът е отговорен за около 75% от страничните реакции, предизвиквани от хранителни добавки, ни дават доказателство докладите до Системата за наблюдение на страничните ефекти към FDA и от 1985 г. до сега има официален регистър на 92 симптоми от над 10 000 официално подадени оплаквания (към момента бройката расте).


Огромен брой изследвания доказват, че аспартамът причинява доста неразположения, за които в повечето случаи си мислим, че са резултат от напрегнатото ежедневие, преумора и стрес. Сред тях са главоболие, преумора, световъртеж, депресия, гадене, напълняване, обриви, проблеми със слуха и зрението, страхово безпокойство, проблеми със сърцето и затруднено дишане, проблеми с паметта, загуба на вкуса, нарушен говор, замаяност и виене на свят, ставни болки и др.

Сред дългия списък с болести заради аспартам са диабет, артрит, склероза, психични заболявания, разрушаване на мозъчните клетки, сърдечни, припадъци и конвулсии, високо кръвно налягане, извънредно напълняване, загуба на зрението, оплешивяване, стерилитет.

Специалисти строго препоръчват да не се консумират храни с добавка на аспартам от хора, които имат здравословни проблеми, свързани с мултиплена склероза, епилепсия, мозъчни тумори, синдром на хронична умора, болест на Паркинсон, диабет, болест на Алцхаймер, синдром на дефицит на вниманието, аутизъм, защото тези диагнози могат да се влошат при употребата на нутрасуит.

Много често симптомите, които се получават в резултат на токсичното действие на аспартам, наподобяват изброените заболявания. В някои случаи негативните ефекти се проявяват веднага, а в други случаи - след години.

Така че помислете добре какви подсладители използвате и в какви количества аспартам мобе би влиза във вашето тяло. Както вече споменахме токсичността на подсладителя се наслагва в тялото и често отключва различни и повече от сериозни заболявания.

_________________
Един ГРАД , Един ОТБОР , Една ЦЕЛ - ЕТЪР ЗАВИНАГИ !!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
violaguster
към алея на славата
към алея на славата


Регистриран на: 09 Апр 2005
Мнения: 4913
Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Мар 09, 2013 5:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Учените доказаха: Колбасите убиват
Една наденица дневни ни докарва рак или инфаркт
Публикувано: 8 март 2013, 08:29 | Обновено: 8 март 2013, 08:29
прочитания: 11403 |коментари: 18
София, България


Редовната консумация на 50 грама колбаси от преработено месо води до преждевременна смърт от рак или инфаркт. На риска да бъде поразен от тези болести е подложен всеки човек, който хапва всеки ден например по една наденица, два кренвирша или пък по 50 грама бекон или шпек.
Това е заключението на учени от Оксфорд и Кеймбридж, провели съвместно изследване на хранителните режими на половин милион души от 10 страни в Европа в продължение на 13 години. Че ежедневната консумация на колбаси води до инфаркт или развива рак, потвърди и диетологът от Александровска болница д-р Митко Ригов, съобщава “Монитор”.

Изследването е показало, че средната консумация в европейските страни на преработени местни продукти е 160 грама на ден. Резултатът от изследването е потресаващ, защото по един на всеки 17 човека е умрял още преди приключването на проекта. Така 27 000 души от участниците са починали в рамките на 12 години и 7 месеца.

Хот-дог или хамбургер ежедневно със сигурност ще съкрати живота ни с 15-20 години.

Около 10 000 души от наблюдаваните са починали от рак, а 5500 от сърдечни проблеми вследствие на висок холестерол от ежедневното хапване на салами.

Приживе месоманите посочили, че дневното им меню е включвало 1-2 наденици или резен бекон.

_________________
Един ГРАД , Един ОТБОР , Една ЦЕЛ - ЕТЪР ЗАВИНАГИ !!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
violaguster
към алея на славата
към алея на славата


Регистриран на: 09 Апр 2005
Мнения: 4913
Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Апр 19, 2013 11:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
НАТРИЕВИЯТ ГЛУТАМАТ ПРОГОНИЛ ХЛЕБАРКИТЕ В РУСИЯ

В последно време все повече се говори за вредата от мононатриевия глутамат – Е621, добавка, която се сипе в големи количества в храните, за да усили вкуса им. Тя се съдържа във всички колбаси, кренвирши, луканки, наденици, суджуци и др., чипсове, сухари, готови супи, консерви, бира и къде ли още не. На чуждестранните продукти мононатриевият глутамат е отбелязан с MSG. Днес в света се употребяват около 200 хиляди тона годишно от тази добавка.
Симптомите на предозирането от Е621 се наричат “синдром на китайския ресторант” и могат да бъдат: гадене, повръщане, слабост, световъртеж, болки в гърдите.
Натриевият глутамат е бял кристален прах, който прилича на сол и захар. Водният му разтвор има вкус на месен бульон.
Безвредната доза за организма на възрастен е 1,5 грама на ден, за деца – не повече от половин грам.
Натриевият глутамат е открит през 1907 г. в Япония от Икеда Кикунае, който в експерименти открил, че веществото усилва вкуса на месните храни. По-късно станало ясно, че натриевият глутамат преобразява “чудодейно” и много други храни. Той не само усилва натуралните вкусови качества на продуктите, но подобрява вкуса и аромата на консервите, продуктите на фаст-фуда, лошокачественото месо, замразените продукти.
Натриевият глутамат позволява на производителите на храни да икономисват месото и други естествени компоненти.
Той е много популярен в Америка и благодарение на него там се купуват повече храни.
От химическа гледна точка натриевият глутамат е натурално вещество, натриева сол на глутаминовата киселина. По същество то е аминокиселина, която се среща в природата и самостоятелно се изработва в организма на човека. Но въздействието на синтетичния натриев глутамат върху организма е изключително опасно.
По време на опити учени добавяли натриев глутамат в храната на мишки и те ослепели.
Една от негативните последици от употребата на натриевия глутамат е, че той влияе върху рецепторите на езика, които с течение на времето влошават вкусовото възприемане на храната.
Често пъти заради натриевия глутамат, който прави храните много вкусни, ние не можем да спрем да ядем всякакви боклуци като чипсове, снаксове, готови супи и пр. Той предизвиква привикване, т.е. човек на подсъзнателно ниво предпочита продукти, които го съдържат, и това е добре дошло за производителите, тъй като се увеличават продажбите им.
Натриевият глутамат разстройва вкуса и човек с времето все по-трудно оценява реалния вкус на храните, т.е. настъпва атрофия на вкусовите рецептори.
Тъй като той се съдържа в много храни, които употребяваме ежедневно, опасността от излишни килограми е огромна.
Освен това много нечестни производители с помощта на този бял прах маскират некачествените компоненти (костни жили, соя и пр.) в храните, за да ги покажат като пресни и натурални. Така на вкус полученият сурогат няма да бъде по-лош от натуралното месо, което е чиста измама и мошеничество.
Натриевият глутамат често предизвиква пристъпи на мигрена, при учениците често се появява хиперактивност, а при възрастните – сънливост.
С продължителната употреба на Е621 се влошава зрението.
Според учени в Русия изчезнали хлебарките заради храните, които съдържат натриев глутамат.
Продукти, които съдържат Е621: чипсове, сухари, снаксове, консерви (риби, пастети), колбаси, особено варените, готовите кубчета бульони (галина-бланка, маги), готовите супи, соеви сосове, кетчупи, майонези и още много други.
Според една статистика натриевият глутамат влиза в състава на 95% от промишлено произведените храни.
В последно време учените бият тревога, че Е621 предизвиква Алцхаймер (придобито слабоумие) и агресия, гастрит, язва, болести на черния дроб, стомаха, задстомашната жлеза (диабет). Често употребяващите натриев глутамат усещат учестено сърцебиене, слабост в мускулите, парене в гърдите, засилване на симптомите на астма, алергии, бъбречна недостатъчност, нарушение на зрението и хормоналния баланс в организма, синдрома на раздразненото дебело черво, тревожни разстройства и панически атаки, частична парализа, проблеми с координацията, обърканост на съзнанието, спадове в настроението, поведенчески проблеми, обрив на кожата, депресии.
Натриевият глутамат води до преяждане, а оттук – до наднормено тегло.
Ние съветваме потребителите да внимават и четат етикетите на хранителните продукти, но да имат предвид, че производителите, за да не отблъскват купувачите, невинаги посочват, че Е621 се съдържа в продуктите; добавката може да се крие зад изразите “вкусова добавка”, “подобрител на вкуса” и др.
Други имена на Е621: умами, веицин, натриева сол на L-глутаминовата киселина, мононатриева сол на глутаминовата киселина, моносодиев глутамат и др.
Ако изядете 200 грама чипс, в стомаха ви попадат 2 грама натриев глутамат, което е два пъти над дневната норма. В хамбургерите, чизбургерите и други храни от заведенията за бързо хранене Е621 влиза в състава на много комбинирани продукти. Така ние употребяваме дневно натриев глутамат много над дневната безопасна доза.
Възбуждащото действие на Е621 се използва в психиатрията, тъй като тази добавка превъзбужда клетките на главния мозък.
Според медици натриевият глутамат не само е вреден, но и много опасен за здравето, защото механизмът му на действие прилича на наркотиците. Той прониква лесно в кръвта и мозъка и променя гените, които отговарят за вкусовите усещания, т.е. отучва човека от натуралната храна и го привързва към вредния фаст-фуд.

Помнете!

Производителите на храни имат изгода да употребяват Е621, тъй като с тази добавка, намаляват себестойността на продукцията и маскират некачествената стока, т.е. продукцията, която трябва да бъде бракувана.
Бъдете внимателни при избора на хранителни стоки, четете информацията на опаковката на продукта.
Използвайте натурални подправки в готвенето.

_________________
Един ГРАД , Един ОТБОР , Една ЦЕЛ - ЕТЪР ЗАВИНАГИ !!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
violaguster
към алея на славата
към алея на славата


Регистриран на: 09 Апр 2005
Мнения: 4913
Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Чет Юни 06, 2013 10:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Пиеш газирано, отиваш в болницата
3.0 от 1 Глас




Още от Здраве
Болестите, които се предават по наследство
Яжте солено, за да родите син
Изпражненията са показател за здравето ни
Алтернативни методи за лечение на високо кръвно

Газираните напитки са сред най-популярните в съвременния свят, но не са никак безопасни за здравето. Безалкохолните, особено кока-колата и тези, съдържащи кола, могат да предизвикат хронична хипокалиемия. А тя от своя страна да доведе до мускулна слабост и парализа.

До това обаче е възможно да се стигне, ако консумирате по няколко литра газирано на ден, уточняват гръцки учени, цитирани от Journal of Clinical Practice.

Когато количествата погълната напитка е между 2 и 9 литра на ден, оплакванията на хората варират от лека слабост в мускулите до тежка парализа.

Освен това газираното не влияе добре на костите. Захарите, разтворени в течността, се пренасят бързо в кръвта и панкреасът започва да секретира инсулин. Това предизвиква отделянето на тестостерон в кръвта. И при мъжете, и при жените той е хормонът, който контролира натрупването на калций в костите.

Въглеродният диоксид в газираните напитки също води до загуба на калций в костите. Газираното води до раздразняване на стомаха. Той противодейства на това чрез единствената антикиселина на разположение - калция, който си набавя от кръвта. Обаче! Когато кръвта обеднее откъм калций, тя си го набавя от костите, за да се запази добрата мозъчна и мускулна дейност в организма.

Фосфорната киселина в газираното също източва запасите от калций в организма.



Да се върнем пак на мускулите. Калият е необходим за поддържане на мускулите в добра форма. А хората, които прекаляват с газираното, обикновено имат абнормално ниски калиеви нива.

За щастие при всички пациенти се наблюдава бързо и пълно възстановяване след преустановяването на приема на кола и прилагането на орални или интравенозни калиеви препарати.

Учените смятат, че фруктозният царевичен сироп е компонентът, който има потенциал да наруши калиевия метаболизъм. Този компонент може да предизвика хронична осмотична диария и намаляване на калия.

В резултат намалението на калия се повишава рискът от сърдечна исхемия, сърдечна недостатъчност, левокамерна хипертрофия. Д-р Клифърд Пакър от Louis Stokes Cleveland VA Medical Center в Кливлънд уточнява, че подсладените безалкохолни напитки са свързани и с развитието на остеопороза, подагра, хронични бъбречни заболявания, перфорация на хранопровода, ерозии на езика и гастрит.

_________________
Един ГРАД , Един ОТБОР , Една ЦЕЛ - ЕТЪР ЗАВИНАГИ !!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
violaguster
към алея на славата
към алея на славата


Регистриран на: 09 Апр 2005
Мнения: 4913
Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Май 20, 2014 9:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Жестоко разкритие потресе българския пазар! Потребителите са в шок!
май. 16 Важни Новини, Общество 329 comments

Yadem-boklutsi-15-551x330

ВАЖНО!!! СПОДЕЛЯЙТЕ ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ:

Субстанцията „кръв на прах“ се нарича „суха кръв“. Тя се внася в България повече от двадесет години. България е най-големият вносител на „суха кръв“ в Европа. „Сухата кръв“ е отпаден продукт от кланиците и се пакетира и заравя в специални септични ями. Но за българските престъпници това е идеален начин да забогатеят като предложили на собствениците на кланиците вместо да харчат пари да копаят ями да дават този отпаден и отровен продукт да бъде товарен за внос в България.

„Сухата кръв“ реагира при химични проби на белтъчина т.е. „месо“. Тестват салам или „пържолен“ продукт – 30% белтъчина. Ама особено при саламите е, че тия 30% са само „суха кръв“, която се калкулира като цена на месо. Във всяко месо има и мазнина. В „сухата кръв“ няма. Затова ще вкараме и „мазнина“. България е най-големия вносител на свинска мас на „прах“. Тя се вкарва не само в саламите, но и в кашкавалите, сиренето, млякото, шоколадите, сладоледите.. При тестване на саламите тая мазнина е около 30%.

И така, 30% „суха кръв“, 30% свинска мас на прах и другото основно е ЧИСТА вода, дори не и чешмяна! Сега на тоя бъркоч трябва да му се даде обем, защото няма как да подлъжат народа да му продават течен салам. Та, затова в бъркоча се влага едно химикалче наречено „карагенан“, той се използва много, но за онагледяване, ще кажа, че се влага и в сапуните и геловете – желира ги, дава им що годе неразпадащ се обем. За сведение, 1% карагенан „заддържа“ 50% вода. Още едно далаверско-престъпно Бинго!

Карагенан се вкарва чрез „шприцоване“ в пилета, пържоли – и затова те „набъбват“ двойно и тройно, за сметка на водата, която се продава на цената на месото. А когато ги готвите обемите им намаляват с толкова, защото водата се изпарява, но за вас остава карагена. Той е толкова хранителен, колкото и ако ядете сапун и гел. Е, разбира се, химическата промишленост предлага голямо разнообразие от оцветители на салами, овкусители, ароматизатори и прочие.

Има такова предприятие в Горубляне, което не може да смогне на поръчките на така наречената „хранителна“ индустрия в България. Ами направете си извода – една шприц машина за карагенанова субстанция, която е 30-40 хиляди евро, се изплаща за три дни от далверата с карагенана и водата, след това започва да работи само за престъпното благоденствието на собственика и същевременно ще даде бизнес и на „Здравеопазването“ и на погребалните бюра …

политика

_________________
Един ГРАД , Един ОТБОР , Една ЦЕЛ - ЕТЪР ЗАВИНАГИ !!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
darita
на проби
на проби


Регистриран на: 30 Май 2014
Мнения: 3

МнениеПуснато на: Пет Май 30, 2014 12:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За съжаление живеем в общество където все още не са култивирани разни плазмодии, жалки същества. Не знам колко време трябва да мине за да стане това, но искрено желая това гадно нещо да се случи на тези говеда, в 2но повече. Да гният в лайна дано!!!
_________________
врати, входни врати, врати
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Фен Клуб ЕТЪР Форуми -> Разни разни Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 13, 14, 15
Страница 15 от 15

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Режим на клавиатурата:



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov